Thursday, March 1, 2012

TUPAI UNGU ADA LAMAN FACEBOOK


Image: Purple squirrel

Kita  tidak akan tahu apa yang dibuat tupai ungu di Jersey Shore ini, tetapi pakar tidak meragui bahawa ia benar-benar adalah tupai dengan warna yang berbeza.
Percy Emert, seorang penduduk bandar di tengah-tengah Pennsylvania, berkata dia dan isterinya menangkap tupai pada hari Ahad di dalam sebuah perangkap, menggunakan kacang sebagai umpan.
"Pada mulanya saya fikir seseorang di sekitar sini bermain helah," katanya. Keluarganya mengambil gambar-gambar haiwan itu di dalam sangkar dan poskannya  di Facebook. Gambar-gambar dalam talian telah disiarkan di laman web AccuWeather. Sekarang Tupai  Ungu mempunyai  laman Facebooknya sendiri dengan lebih daripada 3800 peminat.
Satu-satunya masalah adalah di luar Emerts dan rakan-rakan mereka, tiada siapa sebenarnya melihat tupai atau mampu untuk mengkaji. Keluarga Emert telah mengutip beberapa bulu yang telah tertinggal di dalam sangkar  dan mereka memberi sampel tersebut kepada Cole, seorang warden penyiasat  apabila beliau telah dipanggil ke tempat kejadian.
Cole berkata bulu tersebut akan dibawa  ke makmal untuk analisis sama ada warna ungunya adalah asli  disebabkan oleh makanan yang diambil atau sebab lain.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...